2011 m. gruodžio 13 d., antradienis

Saldžiarūgštis moliūgų pagardas

Ot, universalus tas moliūgas...sau ir saldžių cukatų gali prisidaryti, o ir pagardai kokie puikūs iš jo išsiverda. Nieko nelaukdama, skubu su jumis pasidalinti puikiu receptuku, kurį net labai verta išbandyti visiems, kurie dievina saldžiarūgščius padažus prie mėsos patiekalų. Na, darbelio tikrai bus kol apdorosit moliūgą, bet paplušėti tikrai verta. Geriausia tai, jog moliūgų gabaliukai nesuverda kaip cukinijos ir išlieka išvaizdžios formos.

INGREDIENTAI:

1 stikl.acto
4 kg moliūgų
1 stikl.aliejaus
300 gr.cukraus
200 gr.česnakų
1,5 šaukšto druskos
300 gr.saldžios paprikos

PARUOŠIMAS

Česnaką ir papriką supjaustom ir pakepinam aliejuje. Į puodą dedame kubeliais supjaustytą moliūgą, supilam pakepintą česnaką, papriką, cukrų, druską, actą ir verdam 20 minučių (nuo užvirimo pradžios). Jei labai išgaruoja skystimas, įpilti 0,5 litro vandens (aš papildomai nieko nepyliau, skysčio buvo pilna). Išvirtą karštą pagardą sudėti į stiklainius ir uždaryti dangteliais.

1 komentaras:

  1. Ačiū už šį receptuką :) viskas paprasta, o skonis nuostabus :D atradau ir aš moliūgą!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...