2011 m. gruodžio 31 d., šeštadienis

"Krokembušas"


Šiemet Naujuosius metus sutiksime ne namuose, o draugų kompanijoje. Nutarėme pasidaryti "suneštinį" balių, todėl visi apsidžiaugė, jog turės, kur pademonstruoti savo kulinarinius sugebėjimus. Kas gamins tortą, kas pyragėlius, o kas keps antis ir panašiai. Alkani tikrai neliksime, todėl 2012 manau bus tikrai sotūs. Tokių metų ir Jums linkiu, mielieji...sočių, kokybiškų ir sveikesnių.

Vis dėlto, turiu pripažinti, kad toks mūsų sprendimas privertė pasukti galvelę: o ką gi gaminsime mes? Išsirinkome du žuvies patiekalus (labai paprastus, todėl čia jų nepateiksiu), o iš saldumynų nusprendėme pasigaminti tortą ir "Krokembušą". Tortas dar laukia savo eilės...vis dar nepapuoštas. O angliška "Krekembušo" piramidė jau nori jums pasirodyti.

INGREDIENTAI:

Pyragėlių tešlai

80 g sviesto
240 ml vandens
puodelis miltų (dėjom apie 140 g)
4 kiaušiniai

Įdarui

120 ml plakamosios grietinėlės
pusė puodelio trupintų sausainių "Gaidelis" (apie 70 g)
šaukštas brendžio
100 g maskarponės
šaukštas cukraus pudros

Glajams

125 g baltojo šokolado
1 puodelis cukraus

PARUOŠIMAS:

1. Paruošti tešlą plikytiems pyragėliams: vandenį su sviestu užvirinti, intensyviai maišant suberti miltus. Tešla turi sušokti į vieną gumulą. Į ataušusią tešlą po vieną sumušti kiaušinius.


Ant riebalais pateptos skardos šaukštu išdėlioti plikytos tešlos kauburėlius (kadangi tešla limpa, visada prieš imant tešlą pamirkau arbatinį šaukštuką į vandenį, formuoju apvalius gumulėlius). Pyragėlius 220 laipsnių karštumo orkaitėje kepti 10 min., paskui orkaitės temperatūrą sumažinti iki 180 laipsnių ir kepti dar 10 min.

2. Paruošti įdarą: grietinėlę standžiai išplakti ir sumaišyti su maskarpone, brendžiu, sausainių trupiniais bei cukraus pudra.

Paruošto įdaro pripildyti atšalusius plikytos tešlos rutuliukus (konditeriniu švirkštu arba prapjovus šoną - šaukšteliu). Kiekvieną pyragėlį pamirkyti ant garų ištirpintame baltame šokolade - taip galite paslėpti prapjovimus arba likusias skylutes nuo švirkšto.

3. Papuošimas: Gerai atvėsintus pyragėlius sudėlioti į norimo dydžio piramidę. Tada sausoje keptuvėje cukrų kaitinti, kol pasidarys skysta karamelė. Ja pašlakstyti piramidę. Sustingusi karamelė patikimai sulipins pyragėlius (jei norite kad iš karamelės gautųsi tie vadinamieji "siūlai", palaukite kol karamelė truputį pradės vėsti, tada pilant karamelė pradės tysti). 


6 komentarai:

  1. Super atrodo! o manau, kad ir labai skanus! Su tokiu negeda i svecius eit! :P

    AtsakytiPanaikinti
  2. Matysim, kaip svečiai įvertins:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Prie tešlos ingredientų nėra įrašyti kiaušinių kiek reikia...
    atrodo fantastiškai! Laimingų Naujųjų!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kaip ačiū už pastabą, jau įrašiau...Jums taip pat pačių geriausių Naujųjų:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai gražiai atrodo, manau papuošė stalą, super :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tikrai taip, pagyrimu netruko:)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...