2011 m. gruodžio 14 d., trečiadienis

Grikiai su trintais brokoliais


Kaip gi būtų galima nepasidžiaugti tuo, jog ir į mūsų namus pagaliau atkeliavo tas stebuklingas virtuvinis prietaisas, pavadinimu "blenderis". Šypsausi iki ausų lyg mažas vaikas gavęs saldainiuką, o galvoje tik ir sukasi mintys - juk bus galima pasidaryti tą ir aną, ai ir dar tą ir dar kitą. Žodžiu, tik turėk laiko, žmogau. Šiandien jo tikrai nėra per daugiausiai, nes mokslai užspaudė kaip turi būti, bet papietauti juk reikia. Kažkaip prisiminiau grikius...tos kruopos tai didžiausia mano vaikystės nostalgija ir darželio laikai, kai auklytė liepdavo suvalgyti visą "bliudą", o aš taip nenorėdavau. Šiandien išbandžiau kitokią grikių interpretaciją. O rezultatas buvo stulbinantis...niam niam. Tokių grikių auklytė galėtų ir tris lėkštes liepti suvalgyti.

INGREDIENTAI:

grikiai
raudonasis svogūnas
žaliosios alyvuogės
didesnė česnako skiltelė
šviežias brokolis
pomidoras
pievagrybiai
paprika
aliejaus pakepinimui

PARUOŠIMAS

Susipjaustome svogūną, papriką, alyvuoges, pievagrybius ir česnaką (visko naudojame priklausomai nuo kiekio, kurį norime pagaminti).


Tada pradedame virti grikius (verdame apie 15 minučių), o kol jie verda darome daržovių pastą. Pomidorą užpilame verdančiu vandeniu ir poto nulupame odelę. Susismulkiname brokolio žiedyną ir kartu su nuluptu pomidoru sumetame į "blenderį" (smulkintuvą). Smulkiname tol, kol pasidaro vientisa masė.


Tada į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus (aš visada naudoju tik alyvuogių) ir pakepiname svogūnus su česnakais. Kiek vėliau sudedame papriką ir pievagrybius. Masę kepiname tol, kol išgaruoja grybų išskirtas skystis, o tada sudedame ir daržovių pastą. Visą padažą dar šiek tiek pakaitiname (apie 2 minutes) ir nukeliame nuo ugnies.


Išvirusius grikius nupilame, dedame į lėkštę ir užpilam gardaus padažiuko. Tobulai skanu ir sotu. Po tokių pietų ir mokslai į galvą geriau lenda!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...