2011 m. gruodžio 13 d., antradienis

Moliūgų cukatos


Sakoma, jog saldumynus vertėtų iškeisti į džiovintus vaisius. Kartais pasinaudoju šiuo patarimu ir prisiperku visokių cukruotų ananasiukų, melionų ir panašiai...skanu, net labai skanu. Tik kai pažiūri į tą cukraus kiekį ant sveikų vaisių, suvoki, kad gal jau ir ne tokie "nekalti" tie džiovinti skanumynai. Kur kas sveikesnių juk galima pasigaminti namie - tik reikia atrasti laiko. Kadangi savaitgalį darėme pagardus iš moliūgo, nusprendžiau išbandyti ir cukatų receptą, kurį užmačiau Fantazijos virtuvėje. 

INGREDIENTAI:

800g cukraus
cukraus pudra
1 citrinos sultys
0,5 a.š. cinamono
4 kg nuvalyto moliūgo

PARUOŠIMAS

Nuvalyti moliūgą, supjaustyti stambesniais kubeliais, užpilti cukrumi ir laikyti per naktį. Sekančią rytą nupilti susidariusį sirupą, jį užvirti, supilti citrinos sultis, įberti cinamono ir pavirti apie 5 min. Karštu sirupu užpilti moliūgų gabalėlius. Vakare, moliūgus su sirupu užvirti ir ant silpnos ugnies pavirti apie 5-7 min, kad neištežtu. Nupilti sirupą. Kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi ir suberti moliūgo gabalėlius. Dėti į įkaitintą 60 laipsnių orkaitę (aš dėjau į labiau įkaitintą, kažkur apie 80 laipsnių), dureles palikti šiek tiek pravertas, kad išgaruotų drėgmė. Džiovinti apie 3-4 val (man tai užtruko daug ilgiau, džiovinau apie 6val.). Sekančią dieną apibarstyti cukraus pudra ir mėgautis džiovintais moliūgėliais. Bent man skonis paliko labai neblogą įspūdį - puikiai tinka prie arbatos puodelio.
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...