2011 m. gruodžio 18 d., sekmadienis

Pyragas su persikais


Viena iš mano didžiausių silpnybių - plikytas kremas. Su juo galėčiau valgyti bet ką ir bet kiek. Žodžiu, ribų tikrai nėra. Pamačiusi sluoksniuotos tešlos derinį su plikytu kremu, supratau - IŠBANDYTI, praleisti negalima. Taip ir padariau. Savaitgalį prisiruošiau šio šedevro gaminimui. Pasirodo, nėra jau taip sunku, kaip gali pasirodyti. Pyragas išėjo tikrai tobulas, o plikytas kremas pranoko visus mano lūkesčius, todėl ateityje laukia eklerai įdaryti būtent šiuo kremuku. Jei susigundėt ir jūs, parašau receptuką...gal išbandysit!

INGREDIENTAI:

375 g sluoksniuotos tešlos
1 kiaušinis
didelė skardinė konservuotų persikų

Kremui

1 didelis kiaušinis
1 kiaušinio trynys
50 g cukraus
25 g miltų
300 ml pieno
keli lašai vanilės esencijos (arba pakelis vanilinio cukraus)

PARUOŠIMAS

Skardą iškloti kepimo popieriumi, pabarstyti miltais. Į ją ikloti iškočiotą tešlos lakštą, iš kraštų užlenkti po 2 cm, o vidurį subadyti šakute, kad tešla neiškiltų. Aptepti plaktu kiaušiniu. Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai parus. Ištraukus ataušinti.

Kiaušinį, trynį, cukrų ir miltus išplakti (plakite kol nebus jokių gumuliukų). Puode pakaitinti pieną, bet neužvirinti. Į jį po truputį pilti kiaušinių masę ir nuolat maišant trumpai pavirti, kol kremas pradės tirštėti. Įmaišyti vanilės esencijos. Kremą supilti į kitą dubenį, kad atauštų, o paviršių pabarstyti cukraus pudra, kad neužsitrauktų plėvelė.

Iškepusios tešlos lakštą aptepti atvėsusiu kremu ir viršų papuošti pjaustytais persikais. Galima apipilti želės cukrumi, kad labiau blizgėtų (aš nepyliau).

P.S. Kremas gali iš pradžių pasirodyti skystokas, jei tepsite ne visai atvėsintą, bet kitą dieną bent pas mane puikiai užstingo ir pjaustant nebėgo.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...