2011 m. gruodžio 17 d., šeštadienis

Pyragaičiai su kriaušėmis


Pagaliau savaitgalis...po tokių beprotiškų savaičių tik ir norisi pasibūti namie ir skirti šiek tiek laiko ne tik sau, bet ir šeimynai. O šeimyna dažniausiai susirenka tik virtuvėj. Sotūs pietūs ir kokie nors naminiai skanėstai jau tampa savaitgaline tradicija. Šis - ne išimtis. Konstravom ir meistravom vos ne visą dieną, todėl skubu pasidalinti įspūdžiais ir su jumis.

Šeštadienio atradimas - sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su kriaušėmis. Tikrai neįmanoma jiems atsispirti, jei mėgstate cinamoną. Pas mus jie "išgaravo" dar karšti...taip godžiai kimšom. Bet tokių skonių jau seniai ir bebuvom ragavę.

INGREDIENTAI:

2 prinokusios kriaušės
150 ml baltojo vyno
100 g cukraus
iš 1/2 citrinos išspaustų sulčių
300 g sluoksniuotos tešlos
75 g sviesto
50 g cukraus pudros
1 šaukštelis cinamono

PARUOŠIMAS

Kriaušes perpjauti per pusę, pašalinti sėklalizdžius ir supjaustyti skiltelėmis (kuo mažesnėmis). Į puodą supilti vyną, cukrų ir pusės citrinos sultis. Užvirinti ir nukelti nuo viryklės. Į sirupą sudėti kriaušes, palaikyti 10 minučių (galit ir ilgiau, bus dar skaniau, nes sirupas tikrai tobulas), tada išgriebti ir sudėti ant popierinių servetėlių. Iškočiotą sluoksniuotą tešlą supjaustyti 2 cm pločio ir 20 cm ilgio juostomis (galit pjaustyti tokio dydžio kokio tik norisi). Jas apdėti kriaušių skiltelėmis, suvynioti ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Sviestą ištirpinti, į jį įmaišyti cukraus pudrą, cinamoną ir dar kiek pakaitinti. Mišiniu aptepti pyragaičius. Kepti 200 laipsnių orkaitėje 12 - 14 minučių.




Receptas iš knygos "Vaisiai"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...