2011 m. gruodžio 28 d., trečiadienis

Kreminis likeris


Sveiki! Perpildytu pilvu jums ir vėl rašo Skaistė. Persivalgiau. Pykstu ant savęs ir aplinkinių. Jaučiuosi persipildžiusi visom prasmėm - pilna įspūdžių, pilna dovanų ir pilna pilna maisto. Na ką, nebūtų šventės. O jos vis dar tęsiasi. Taip, mes jau iškart ruošiamės naujiems metams ir su mama sukam galvas: ką čia pasigaminus?

Taigi...mamai panorėjus, man paliepus išbandėme vieną receptuką ir iš naujo oC žurnalo numeriuko. Kas keisčiausia tai - kreminis likeris. Kadangi aš alkoholio nevartojanti asmenybė (kartais paskanauju nebent vyno arba kokio kokteiliuko klube), tai buvo pirmasis naminis mūsų pačių gamintas alkoholinis gėrimas. Bet gal ne paskutinis?  

INGREDIENTAI:

1 valg.š. karšto vandens
2 arb.š. tirpios kavos
1 indelis "Rududu" (400g)
1 stiklinė neriebios grietinėlės
1 arb.š.vanilės ekstrakto (dėjom tik pusę šaukštelio)
300 - 400 ml. brendžio

PARUOŠIMAS:

Kavą ištirpinti karštame vandenyje. Ant nedidelės ugnies pašildyti "Rududu", kol suskystės. Tuomet į jį supilti kavą, grietinėlę ir vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės (mes truputį su blenderiu praplakėm, kad gumuliukų tikrai neliktų). Į gautą masę supilti brendį...štai ir jūsų likeris. Belieka jį išgerti per dvi savaites, kad nesugestų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...