2011 m. gruodžio 19 d., pirmadienis

Kalėdiniai meduoliai


Kai žiemos už lango nematyt, Kalėdinės nuotaikos irgi tenka paieškoti. Arba ją galima puikiai susikurti - kepant kalėdinius meduoliukus. Tai puikiausia dovana draugams ir šeimos nariams. O vakar mes tiek  šių skanėstų prisiskanavom...mmm. Turiu paminėti, jog puošti juos buvo tikras malonumas. Juk dar nevėlu ir jums išbandyti šį receptuką!

INGREDIENTAI:

2 kiaušiniai
150g cukraus
3 šaukštai medaus (naudojau naminį)
100 g sviesto
2 a.š. kepimo miltelių
šaukštas meduolių prieskoniai
450g miltų

Glajui:

1 baltymas
200g cukraus pudros
šaukštas natūralių citrinos sulčių


PARUOŠIMAS

Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti cukrų, medų ir ištirpintą sviestą, viską išmaišyti. Dėti dubenį ant garų (puodo su verdančiu vandeniu) ir maišyti, kol cukrus ištirps. Nukelti nuo garų, supilti kepimo miltelius ir gerai išsukti, tešla suputos, tada berti miltus ir užminkyti maloniai minkštą tešlą (jeigu per skysta, dėkite daugiau miltų, bet tešla turi buti ne kieta). Iš karto kočiokite ~7 mm storio tešlos lakštą ir išspauskite norimas figūrėles. Meduoliukus kepti 220 laipsnių temperatūroje apie 7-10 min. kol gražiai paruduos.

Gaminame glajų: dubenėlyje gerai išsukame visus ingredientus. Masė neturi būti labai skysta, nes nubėgs nuo meduolių ir neužstings. Jei matote, kad masė per skysta, dėkite dar cukraus pudros. Gauta mase aptepkite meduoliukus, apibarstykite įvairiais pabarstukais.Leiskite glajui gerai nudžiūti.




Receptas interpretuotas pagal šį variantą.

8 komentarai:

  1. Kur bepasisuksi visur meduoliai, sausainiukai, pyragai ir tavo blogas kvepia Kalėdom :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Matyt, per daug visi jų laukia:))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vakar kepiau meduolius pagal jūsų receptą, tik truputį improvizavau, dėjau mažiau prieskoniu ir įpyliau kondensuoto pieno :) Gavosi super skanūs meduoliai. tikrai labai minkšti iškepė. Šiandien dar neragavau, bet tikiuosi jie labai ir nesukietės :)Labai ačiū už nuostabų receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai smagu,kad nepatingėjot ir išbandėt, juolab su savo improvizacija:) Na,mes jau visus meuoliukus supakavom,bet vieną specialiai pasilikau paragavimui -šiandien vis dar minkštučiai,visai nesukietėjo:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. O norėjau paklausti, kokio storumo reikėtų iškočioti tešlą, norint minkštesnių? Ar jie pasipučia?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Išsipučia tik truputėlį, kočiokite maždaug tokio storio, kokio norite kad būtų iškepę:) aš dariau storesnius kaip matosi pirmoj foto:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. O nuo ko priklauso meduoliuku spalva? Na tarkim as noreciau,kad siti meduoliukai butu rudesni:) gal cia nuo medaus priklauso?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Taip,nuo medaus ir nuo prieskonių:)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...