2012 m. sausio 19 d., ketvirtadienis

Virtinukai su kepenėlių padažu

Iškart prisipažinsiu, jog nesu kepenėlių mėgėja. Seniau jų apskritai nevalgydavau, bet visokie paštetai privertė mane pakeisti savąją nuomonę ir į kepenėles žiūrėti draugiškiau. Todėl nusprendžiau išbandyti šį receptą - labiausiai mane suviliojo padažas. Ir tikrai nelikau nusivylusi...nors kepenėlių dar nepamėgau, bet padažas labai labai patiko.

INGREDIENTAI:

Virtinukams
5 virtų bulvių
3 su kaupu didelių šaukštų miltų
1 kiaušinio
prieskoninių žolelių
druskos
 
Padažui
300g vištienos kepenėlių
1 svogūno
aliejaus
prieskoninių žolelių pagal norą
100 ml liesos grietinėlės 

Virtinukai: bulves labai gerai sutriname, kad neliktų gumuliukų, sumaišome su kiaušiniu, miltais, prieskoninėmis žolelėmis. Viską išminkome ir formuojame norimos formos virtinukus. Juos sudedame į verdantį vandenį, kai iškyla į vandens paviršių, paverdame dar keletą minučių. 

Padažas: susmulkiname svogūną, nuvalome kepenėles ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Į įkaitintą aliejų suberiam svogūnus, jiems apkepus sudedame smulkintas kepenėles. Kepam apie 10 minučių. Dalį iškepusių kepenėlių išimame, o į likusį turinį supilame grietinėlę. Jai užvirus, susmulkiname su "blenderiu" ir naudojame kaip padažą. Likusias kepenėles dedame ant viršaus. 

P.S. Aš padažiuką pagardinau virtom morkom, puikiai tiko.

2 komentarai:

  1. Malonu, kad patiko kepenėlių padažiukas:) Tikiuosi, ateityje ir kepenėlės patiks. Svarbiausia jų neperkepti, nes lieka tik sausas skonis, bent jau taip mane mokė prancūzai:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. man jų atskonis įdomus,todėl kažkaip nelabai patinka...o padaže su grietinėle to nesijaučia,puikus duetas:)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...