2012 m. sausio 5 d., ketvirtadienis

Kepta košė


Labai mėgstu patiekalus, kurie yra universalūs (t.y. tinka tiek pusryčiams, tiek pietums, tiek vakarienei). Nors daugelis linkę manyti, jog košės - tai pusryčių maistas, aš drįsčiau paprieštarauti. Visai neseniai atradau kiek kitokią košę, kuri yra tokia soti, jog gali jūsų apetitą numalšinti tiek pietų, tiek vakarienės metu. Visas košes verdam, šią - dar ir kepsime.

INGREDIENTAI:

3 vidutinės morkos
1/2 svogūno galvutės
1,1 - 1,2 l vandens
800 ml (apie 400g) stambių avižinių dribsnių
3 šaukštai aliejaus
druskos ir kitų norimų prieskonių (pagal skonį)

PARUOŠIMAS:

Morkas nuplauti, nuskusti ir supjaustyti plonais gabalėliais. Užpilti 200 ml vandens ir ant mažos ugnies patroškinti, kol suminkštės (apie 10 minučių). Vandenį nupilti. Užvirinti likusį vandenį, suberti avižinius dribsnius (aš dažniausiai naudoju 5 grūdų dribsnius) ir ant mažos ugnies troškinti 6 - 7 minutes, kol vanduo susigers į juos ir dribsniai bus beveik minkšti. Keptuvėjje įkaitinti aliejų, sudėti morkas, smulkintus svogūnus ir avižinę košę, pasūdyti, pagardinti norimais prieskoniais (aš be druskos naudoju karį ir itališkas žoleles) ir ant vidutinės ugnies maišant kepti 5 - 6 minutes.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...