2012 m. sausio 10 d., antradienis

Triušiena garstyčių padaže


Turiu pripažinti, jog triušieną pradėjau valgyti visai neseniai. Seniau kažkokie kvaili nusistatymai man to neleido - maniau, kad tai neskani mėsa...kol neparagavau. Paragavau ir vat tada prasidėjo. Pirmąjį kartą, šios mėsos teko paragauti pas močiutę. Įspūdį paliko idealiai ištroškinta mėsytė su grietinėlės padažu. Net nesukdama galvos nusprendžiau: šventėms nusipirksime triušį. Tačiau nusipirkus triušienos, atsirado kitas galvos skausmas: kaip ją paruošti? Peržiūrėjau gana daug receptų, ieškojau įkvėpimo knygose, bet galų gale apsistojau ties šiuo receptu. Jis mane suviliojo garstyčiomis. Matyt, ne be reikalo. Rezultatas buvo tobulas...sukirtom visą triušį per vieną dieną. O vyno ir garstyčių duetas paliko tokį įspūdį, jog tikrai žinau, kad šį patiekalą gaminsime dar ne vieną kartą.

INGREDIENTAI:

1 supjaus­ty­tas triu­šis
2 svo­gū­nai;
3–5 česnako skiltelės
100 ml van­dens arba sultinio
150 ml balto vyno
~100 ml grū­dėtų gars­ty­čių padažo (jei labai ašt­rios arba nepa­tinka — dėkite mažiau)
100 ml grietinės
2 a.š. džio­vinto čiobrelio
pet­ra­žo­lių
PARUOŠIMAS:

Visus gaba­liu­kus ištrinam prieskoniais. Susmul­ki­nam česnaką, supjaus­tome svo­gūną.
Gerai įkai­ti­name kep­tuvę ir su tru­pu­čiu alie­jaus apke­pi­name visus mėsos gaba­liu­kus po 3–4 minu­tes iš abiejų pusių. Mėsą kepame dali­mis, o iškeptą dedame į lėkštę. 
Tada toje pačioje kep­tu­vėje kepame svo­gū­nus (apie 15 minučių), kol gra­žiai paru­duos ir pra­dės labai ska­niai kve­pėti. Bai­giant juos kepti sude­dam česnaką ir dar pake­pam pora minu­čių. Tada ant svo­gūnų pilame van­denį, vyną ir dedame gars­ty­čias, viską gerai pamai­šome, suma­ži­name ugnį iki mini­mumo, sude­dame atgal mėsą, įdedam čiob­re­lio, kep­tuvę užden­giame ir palie­kame troš­kin­tis ~50 min (prieš tai para­gau­kite padažą ar netrūksta drus­kos, pipirų). Per tiek laiko mėsa pui­kiai išsitroš­kins ir net pra­dės kri­sti nuo kaulų. 
Bai­gus troš­kinti, mėsą išimam į lėkštę, o kep­tu­vėje esantį padažą užviriname. Lei­džiame nuvirti maž­daug pusei skys­čio (~5 minu­tes). Tada į likusį padažą sude­dam grie­tinę ir smul­kin­tas pet­ra­žo­les, išmai­šome ir vėl sude­dam mėsą.Tada dedame į lėkštes ir pateikiame su norimu garnyru (ypatingai tinka bulvių košė).

P.S. Aš troškinant mėsą įdėjau ir morkų, puikiai tiko ir visiems labai patiko!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...