2012 m. sausio 4 d., trečiadienis

Aštri pica


Kuo rečiau užsuku į picerijas, tuo labiau užsinoriu picų. Šiandien atėjo ta diena, kai pasakiau sau: picą pasigaminsime namuose. Kaip Skaistė tarė, taip ir padarė...Šiam kartui pasirinkau aštrią variaciją, kuri pilnai patenkino mano skonio receptorius.

INGREDIENTAI:

Padui

250g miltų
160 ml vandens
druskos
7 g sausų mielių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus

Picai

2 šaukštai pomidorų pastos
125 g mocarelos sūrio
raudonasis svogūnas
110 g rūkytos dešros
pusė čili pipiro
pusė paprikos

PARUOŠIMAS:

Gaminame padą: suberkite į dubenį miltus, druską ir mieles. Aliejų sumaišykite su drungnu vandeniu ir supilkyte į miltuose padarytą duobutę, šakute miltus įmaišykite į mišinį. Tešlą išminkykite, pridenkite ir palikite šiltoje vietoje kilti. Padalykite tešlą į 4 dalis (arba į mažiau dalių, priklauso kokio skersmens padų norite), plonai iškočiokite.

Kiekvieną pagrindą ištepkite pomidorų pasta, išdėliokite dešros griežinėlius, apibarstykite svogūnais, pipirais, paprikomis, uždėkite sūrio ir pabarstykite norimais prieskoniais. Kepkite picas karštoje orkaitėje, kol tešlos kraštai įrus (10-15 min.).


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...