2012 m. sausio 15 d., sekmadienis

Varškiniai riestainėliai


 Kai savaitgalius tenka praleisti namuose, saldumynų poreikis išauga kone dvigubai. Neužtenka net saldžiųjų atsargų, kurių nekukliai prisiperki penktadienį. Ką tada daryti? Varstai šaldytuvą ir žiūrinėji, kokie produktai gali tave išgelbėti. Šį kartą mus išgelbėjo varškė. Nusprendėme išsikepti kokių nors sausainiukų, kurie galiausiai virto riestainiukais. Bandymas tikrai nenuvylė, riestainėliai gavosi puikūs - kvepiantys vanile ir migdolais. Bet ir jų užteko neilgam...

INGREDIENTAI:

1 kiaušinio trynys
100 g cukraus
200 g margarino
2 šaukštai manų kruopų
180 g varškės (skaniau, kad būtų bent pusriebė)
130 g migdolo drožlių
200 g miltų
1 arb. šaukštelis vanilės esencijos

PARUOŠIMAS:

Trynį ištrinam su cukrumi ir kambario temperatūros margarinu. Į šią masę sudedam manus, varškę ir migdolo drožles. Įpilame vanilės esenciją. Viską gerai ištriname šakute, kad migdolo drožlės šiek tiek susismulkintų. Galiausiai sudedame miltus ir tešlą gerai išminkome (jei matysite, kad tešla dar labai limpa, įberkite papildomai miltų). Iš paruoštos tešlos rankomis kočiojame piršto storio juosteles iš kurių formuojame riestainėlius. Juos apibarstome pabarstukais ir sudedame į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...