2012 m. sausio 14 d., šeštadienis

Palmjerai


Palmjerai (lietuviškose parduotuvėse vadinamos "Palmytės") jau seniai atsirado mano perkamų bandelių sąrašuose. Kiek vėliau pasirodė ir kita jų interpretacija - kepyklėlės pradėjo kepti "mini" sausainiukus "Palmytes", kurie atrodė per daug mielai, kad neparagaučiau. Teko jų ragauti keliose vietose. Visi skoniai labai skyrėsi. Vienos traškesnės, kitos "šlapesnės", kitos saldesnės, o dar kitos išvis neutralios. Todėl visada norėjau atrasti tą sąvąjį skonį patenkinantį palmjerų receptą. Teko improvizuoti pačiai. Šia improvizacija norėčiau pasidalinti ir su jumis. Iškart įspėju: manieji palmjerai nėra traškūs, jie labai "šlapi", juose labai jaučiasi cinamono glajus ir sviesto atskonis. Vat tokie jie man ir yra tobuli...

INGREDIENTAI:

150 g sluoksniuotos tešlos

Pabarstymui
šaukštas cukraus
arb. šaukštelis cinamono

Glajui
75 g sviesto
50 g cukraus pudros
1 šaukštelis cinamono

PARUOŠIMAS

Sluoksniuotos tešlos lakštą iškočiokite plonai. Pasiruoškite pabarstymo mišinį: sumaišykite šaukštą cukraus su šaukšteliu cinamono (jeigu šio kiekio pabarstymui neužteks tiesiog savo nuožiūra padidinkite produktų kiekį). Vieną pusę tešlos lakšto apibarstykite šiuo mišiniu. Cukrų ir cinamoną švelniai paspauskite ranka, kad geriau priliptų prie tešlos, galite tešlą dar kartą perkočioti, kad cukrus ir cinamonas geriau priliptų.

Pasiruoškite glajų: sviestą ištirpinkite, į jį įmaišykite cukraus pudrą, cinamoną ir dar kiek pakaitinkite (kol masė gausis gana vientisa). Apverskite tešlos lakštą ir šiuo mišiniu gausiai aptepkite tešlą. Tada pažymėkite tešlos lakšto vidurio liniją ir iš abiejų pusių tešlą sulenkite iki pažymėtos linijos. Užlenktus kraščiukus vėl aptepkite glajumi. Tada kraščiukus vėl lenkite iki vidurio ir vėl aptepkite tešlą glajumi. Glajaus galite tikrai negailėti.

Gautą suvyniojimą supjaustykite plonais griežinėliais (turi gautis apie 20 sausainių). Sausainius sudėkite į lėkštę ir palaikykite šaldytuve 15 minučių. Po to sausainiukus sudėkite (2-3 cm atstumu vieną nuo kito) į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite apie 15 minučių (180-200 laipsnių orkaitėje)

P.S. Štai čia galite pažiūrėti video, kaip daryti tuos tešlos lankstymus.

2 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...