Kaip ten žiemą sako? Berods, "balta, balta kur dairais...". Anaiptol. Matyt, šiemet žiema Lietuvoje nusprendė papokštauti ir leisti ilgiau panešioti guminius batus. Ką jau padarysi. Žmogui belieka prisitaikyti ir namie gamintis patiekalus "žalia, žalia kur dairais". Tai irgi vienas naujausių mano skonio atradimų - žaliosios salotos su alyvuogėmis. Galima pirštukus apsilaižyti kaip skanu. Ir daug telpa !!!
INGREDIENTAI:
2 pomidorai (arba saujelė vyšninių pomidoriukų)
gabalėlis poro
1 avokadas
1 raudonoji paprika
saujelė gražgarsčių (rukola salotų)
keletas žaliųjų konservuotų alyvuogių
2 nedideli agurkai
gabalėlis citrinos
šaukštas aliejaus
pipirai pagardinimui
2 pomidorai (arba saujelė vyšninių pomidoriukų)
gabalėlis poro
1 avokadas
1 raudonoji paprika
saujelė gražgarsčių (rukola salotų)
keletas žaliųjų konservuotų alyvuogių
2 nedideli agurkai
gabalėlis citrinos
šaukštas aliejaus
pipirai pagardinimui
PARUOŠIMAS
Pomidorus supjaustom gana stambiai, papriką susmulkinam šiaudeliais, avokadą nulupam, išimam kaulą ir supjaustom riekelėm, porą susmulkinam griežinėliais. Gražgarstes ir smulkintas daržoves su alyvuogėm suberiam į indą, įpilam šlakelį alyvuogių aliejaus ir išspaudžiam gabalėlį citrinos. Apiberiam pipiriukais ar kitais mėgstamais prieskoniais (druskos aš nededu, nes sūrumo pakanka nuo alyvuogių )ir viską išmaišom.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą