Mėgti arba nemėgti - kitų žodžių apie saldumynus net ir negali būti. Aš juos mėgstu be proto. Jei nesuvalgau desertuko, vadinasi, išvis nepavalgiau. Kaip tik namuose atsiranda papildomo šokolado, niekada nepraleidžiu progos susimakaluoti šokoladinio ryžių pudingo. Receptukas paprastesnis nei paprastas...
INGREDIENTAI:
Pienas 1l
Cukrus 100g
Šokoladas 250g
Apvalieji ryžiai 200g
Cinamonas 1arb.š.
PARUOŠIMAS
Pakaitiname pieną su cukrumi ant vidutinės ugnies. kai pienas užverda, sudedame ryžius ir paviriname, kol ryžiai suminkštės ir visas pienas susigers (apie 25 min.). Sudedame 3/4 šokolado - naudojau juodąjį - ir cinamoną. Viską išmaišome, nukeliame nuo ugnies ir sudedame į norimus indus. Apibarstome likusiu šokoladu ir mėgaujamės kol šiltas, nors beprotiškai skanus ir atšalęs.
Receptas iš knygos "Šokoladas"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą