2011 m. gruodžio 29 d., ketvirtadienis

Blyneliai su varške


Labas rytas! Kreipiuosi į visus, kurie dar nepavalgė pusryčių: gal skanių blynelių? Mhm. Miltiniai patiekalai yra labai dažni mano pusryčių "draugai". Ypatingai mėgstu šiuos blynelius su varške ir aguonom, todėl jei tokių dar nebandėte, siūlau nepatingėti ir užsimaišyti tešlą. Jie pasigamina laaabai greitai, todėl puikiai tinka tingiems rytams.

INGREDIENTAI:

2 kiaušiniai
pakelis riebios varškės (galite dėti ir liesą)
saujelė aguonų
4 šaukštai miltų
3 - 4 šaukštai pieno arba vandens
žiupsnelis druskos
žiupsnelis cukraus

PARUOŠIMAS:

Kiaušinius gerai išplakame šakute, tada sudedame varškę ir gerai išmaišome. Į išmaišytą masę suberiame miltus ir supilame pieną (aš visada naudoju "Margę" arba "Mū" pieną). Tada belieka suberti druską, cukrų bei aguonas. Cukraus ir druskos berkite pagal skonį (aš beriu santykiu 2:1). Viską gerai išmaišome ir tada jau kepame, pagardiname sviestu ar mėgstamu džemu. Nežinau kodėl, bet šitus blynelius visada kepu mažų sausainiukų dydžio, todėl maži vaikai juos tiesiog dievina.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...