Kažkoks užburtas ratas. Kiekvieną savaitgalį, gaminant maistą, vis atlieka baltymų. Kur juos sunaudoti? Kartotis nesinori, nors kokosiniai sausainiukai iš baltymų tikrai paliko puikų įspūdį. Vis dėlto, ši savaitgalį nuėjome paprasčiausiu keliu - kepėme morengus. Nesu didelė morengų gerbėja, bet interneto platybėse rastas receptas su kava įkvepė. Būtent jį ir išbandėme. Atsiliepimai? Skonis nustebino tik gerąja prasme. Tikrai puikiai dera tas morengų traškumas ir kavos atskonis. Žodžiu, man patiko ir net labai. Bet suvokiau, jog morengų kepimas tikrai nėra paprasčiausias būdas sunaudoti baltymus...gaminant juos reikia gana nemenkai "pasiterlioti". Tačiau savaitgaliai matyt tam ir skirti...
INGREDIENTAI:
3 kiaušinių baltymai
150 g cukraus pudros
valgomasis šaukštas tirpios kavos
PARUOŠIMAS:
Išplakti kiaušinių baltymus iki baltų ir gana tirštų putų (geriausia mikseriu). Palaipsniui pilant cukraus pudrą (nepatingėkit dėti tik po šaukštą pudros, kad neliktų gumuliukų) masę plakti toliau. Vėliau supilti ir tirpios kavos miltelius. Plakti tol, kol masė taps standi ir nebėgs pavertus dubenį. Masę dedame ar švirkštu purškiame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame 110 laipsnių orkaitėje 55 - 60 minučių. Iškepus jokiu būdu iškart neatidarome orkaitės. Paliekame morengus viduje gerai atvėsti mažiausiai 15 minučių.
Smagu, jog patiko ;) man taip pat vienas iš didžiausių galvos skausmų - kur sunaudoti nuolat atliekamus baltymus? Vietoj to, kad į kriauklę nuleisčiau vieną ar kitą iš jų, aš geriau prisiperku papildomų ingredientų ir bandau ką nors sukurti :) bet labai dažnai tiesiog pasilieku prie morengų, kurie vis kaupiasi ir kaupiasi...
AtsakytiPanaikintiVa va,kuo dažniau jų lieka,tuo geresnių kulinarinių šedevrų gimsta:))
Panaikinti