2011 m. gruodžio 16 d., penktadienis

Ryžiai egzotiškai


Kai nesinori mėsos, visada galima paeksperimentuoti su įvairiom kruopom. Šįkart pasirinkau - ryžius. Pasirinkau ir nepasigailėjau. Skonis pranoko visus mano lūkesčius, o skonio receptoriams taip patiko, jog prašėsi pakartot. O tas stebuklingas ir gana egzotiškas receptas skamba visai visai paprastai.

INGREDIENTAI:

apvalieji ryžiai (asmeniui apie 100g)
raudonasis svogūnas
lauro lapelis
cinamonas
karis
razinos
pievagrybiai
žaliosios alyvuogės
migdolų plokštelės
aliejaus pakepinimui

PARUOŠIMAS

Visų pirma, užkaičiam vandenuką ryžiams virti - į jį įpilam kario, vandeniui užvirus suberiam ryžius ir verdam apie 15 minučių. Nuo kario ryžiai gražiai nusidažo ir įgauna skonį. Tuo metu, susismulkinam svogūną ir jį kartu su lauro lapeliu (naudoju šviežią, nes turim krūmelį) pakepiname aliejuje. Tada sudedame karį (kas nemėgstat nepadauginkit) ir cinamoną, dar truputį pakaitiname. Suberiam razinas, pievagrybius bei alyvuoges ir kepame tol, kol išsigaruoja grybų sultys. Tada į keptuvę suberiam išvirtus ir nukoštus ryžius, troškinam dar apie 3 - 5 minutes. O kitoje keptuvėje per tą laiką truputį paskrudinam migdolų plokšteles. Ryžius dedame į indą ir ant viršaus užbarstom migdolų.

Egzotiška, bet tikrai tikrai tikrai labai skanu. Razinos suteikia saldumo, alyvuogės savo sūrumu tai kompensuoja, o pievagrybiai suteikia pagrindinį akcentą. Aš iki šiol niekada negalvojau, jog ryžiams taip tinka cinamonas!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...