Trintas sriubas atradau visai neseniai, nes be "blenderio" jas pasigaminti būdavo tikra kankynė. Kai atrandi ir paragauji...nebe gali sustoti. Taip nutiko ir man. Vis eksperimentavau, bet atrodo, jog dabar jau tikrai atradau tai, kas man labai patiko. Jei nemėgstate aštriai - ši sriuba ne jums. Bet kas nebijo čili pipiriukų, turi išbandyti šį "gėrį".
INGREDIENTAI:
6 pomidorai
kelios riekelės "Brie" sūrio
1 obuolys
1 čili pipiras
1 obuolys
1 čili pipiras
2 skiltelės česnako
1 šaukštas aliejaus
1 litras vandens
1 kiaušinis
3 šaukštai kvietinių miltų
šviežio baziliko
druskos pagal skonį
juodųjų pipirų pagal skonį
1 šaukštas aliejaus
1 litras vandens
1 kiaušinis
3 šaukštai kvietinių miltų
šviežio baziliko
druskos pagal skonį
juodųjų pipirų pagal skonį
PARUOŠIMAS
Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite mažais kubeliais. Obuolį supjaustykite ketvirčiais, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Pipirą perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite nedideliais gabaliukais, česnaką taip pat susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite pomidorus, obuolius, pipirą ir česnaką - troškinkite uždengę dangtį, kol produktai sukris. Po to sukepusią pomidorų tyrę supilkite į verdantį vandenį pagal skonį pagardinkite druska ar pipirais. Kiaušinį gerai išsukite su miltais ir maišydami supilkite į sriubą, tada palaukite, kol užvirs (neišsigąskite jei sutrauks kiaušinius). Kai sriuba užverda, nukeliame nuo ugnies ir su "blenderiu" gerai išsukame pomidorų tyrę iki vientisos masės - neturi likt, jokių kiaušinių gabalėlių. Tada sriubytę pilame į lėkštes, ant viršaus pabarstome kubeliais pjaustyto "Brie" sūrio ir pagardiname šviežiais bazilikais. Labai skanu su skrudinta sumuštinių duonyte...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą