Vasarą - iškylos, žiemą - šeimos šventės. Juk vis tiek be mėsos patiekalų neišsiverstume. Šašlykus valgyti su marinuotais svogūnais lyg ir įprasta, bet visada norisi atrasti ir naujų skonių. Vieną iš jų mes ir atradom. Kaip sakoma, tiko ir patiko. Tai svogūnų ir cukinijų pagardas mėsai...tobulas prie marinuotos mėsos kepsnių. Manau, tokie pagardukai pravers ruošiant ir Kalėdų vaišes.
INGREDIENTAI:
5 dideli svogūnai
2 šaukštai druskos
1.5 stiklinės cukraus
1 stiklinė 9 proc. acto
1 stiklinė 9 proc. acto
1 šaukštas kario miltelių
2.5 kg tarkuotų cukinijų
PARUOŠIMAS
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, cukinijas sutarkuoti norimu stambumu (tarkavau smulkesne tarka nei burokinė) viską sumaišyti ir palaikyti 12 valandų. Po to viską užvirinti, supilstyti į stiklainius ir uždaryti metaliniais dangteliais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą