2012 m. sausio 3 d., antradienis

Kefyro želė


Kad ir kokia soti jaučiuosi po švenčių periodo, saldumynų vis dar noriu ir neatsisakau. Ne, grietinėlės ir visų maskarponių jau pakaks, bet vat šito "lengvo" desertuko turbūt niekada gyvenime neatsisakyčiau. Atradau jį gana senai ir iškart įsirašiau į savo favoritų sąrašą. Paprasta kaip du kart du, o skonis dešimt iš dešimties. Ypač turėtų patikti desertinio sūrio megėjams!

INGREDIENTAI:

1 litras kefyro (arba jogurto be priedų)
3 šaukštai cukraus pudros
4 pakeliai citrininės želė (arba 40 g želatinos)

PARUOŠIMAS:

Kefyrą gerai išmaišyti su cukraus pudra, paruoštu želė mišiniu (mišinys turi būti atvėsęs, kad nesutrauktų kefyro, o vandens naudoti reikia perpus mažiau nei nurodyta ant pakuotės) arba išbrinkinta želatina. Išpilstyti ir laikyti šaldytuve, kol sustings.

P.S. Visada naudoju kefyrą ir citrininę želė. Su želatina ir jogurtu neteko bandyti.

6 komentarai:

  1. radau šaldytuve pakelį kefyro ir išbandžiau. turėjau tik paprastos želė, tai dėjau daugiau cukraus pudros ir vanilės grūdelių nepagailėjau. dar šiek tiek džiovintų spanguolių įmaišiau. labai greitai sustingo. buvo skanu :) dėkui už receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Džiugu,kad pavyko ir patiko:) Aš vasarą visada braškių įsimaišau,tai skonis būna labai puikus!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Koks kiekis (kiek stiklinių) gaunasi iš šitų normų?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pabandyk ir sužinosi. Aysakymas į praeitį... :DDD

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...