Iškart prisipažinsiu, jog nesu kepenėlių mėgėja. Seniau jų apskritai nevalgydavau, bet visokie paštetai privertė mane pakeisti savąją nuomonę ir į kepenėles žiūrėti draugiškiau. Todėl nusprendžiau išbandyti šį receptą - labiausiai mane suviliojo padažas. Ir tikrai nelikau nusivylusi...nors kepenėlių dar nepamėgau, bet padažas labai labai patiko.
INGREDIENTAI:
Virtinukams
5 virtų bulvių
3 su kaupu didelių šaukštų miltų
1 kiaušinio
prieskoninių žolelių
druskos
Padažui
300g vištienos kepenėlių
1 svogūno
aliejaus
prieskoninių žolelių pagal norą
100 ml liesos grietinėlės
Virtinukai: bulves labai gerai sutriname, kad neliktų gumuliukų, sumaišome su kiaušiniu, miltais, prieskoninėmis žolelėmis. Viską išminkome ir formuojame norimos formos virtinukus. Juos sudedame į verdantį vandenį, kai iškyla į vandens paviršių, paverdame dar keletą minučių.
Padažas: susmulkiname svogūną, nuvalome kepenėles ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Į įkaitintą aliejų suberiam svogūnus, jiems apkepus sudedame smulkintas kepenėles. Kepam apie 10 minučių. Dalį iškepusių kepenėlių išimame, o į likusį turinį supilame grietinėlę. Jai užvirus, susmulkiname su "blenderiu" ir naudojame kaip padažą. Likusias kepenėles dedame ant viršaus.
P.S. Aš padažiuką pagardinau virtom morkom, puikiai tiko.
Malonu, kad patiko kepenėlių padažiukas:) Tikiuosi, ateityje ir kepenėlės patiks. Svarbiausia jų neperkepti, nes lieka tik sausas skonis, bent jau taip mane mokė prancūzai:)
AtsakytiPanaikintiman jų atskonis įdomus,todėl kažkaip nelabai patinka...o padaže su grietinėle to nesijaučia,puikus duetas:)
Panaikinti