Turiu pripažinti, jog triušieną pradėjau valgyti visai neseniai. Seniau kažkokie kvaili nusistatymai man to neleido - maniau, kad tai neskani mėsa...kol neparagavau. Paragavau ir vat tada prasidėjo. Pirmąjį kartą, šios mėsos teko paragauti pas močiutę. Įspūdį paliko idealiai ištroškinta mėsytė su grietinėlės padažu. Net nesukdama galvos nusprendžiau: šventėms nusipirksime triušį. Tačiau nusipirkus triušienos, atsirado kitas galvos skausmas: kaip ją paruošti? Peržiūrėjau gana daug receptų, ieškojau įkvėpimo knygose, bet galų gale apsistojau ties šiuo receptu. Jis mane suviliojo garstyčiomis. Matyt, ne be reikalo. Rezultatas buvo tobulas...sukirtom visą triušį per vieną dieną. O vyno ir garstyčių duetas paliko tokį įspūdį, jog tikrai žinau, kad šį patiekalą gaminsime dar ne vieną kartą.
INGREDIENTAI:
1 supjaustytas triušis
2 svogūnai;
3–5 česnako skiltelės
2 svogūnai;
3–5 česnako skiltelės
100 ml vandens arba sultinio
150 ml balto vyno
~100 ml grūdėtų garstyčių padažo (jei labai aštrios arba nepatinka — dėkite mažiau)
100 ml grietinės
2 a.š. džiovinto čiobrelio
petražolių
PARUOŠIMAS:
Visus gabaliukus ištrinam prieskoniais. Susmulkinam česnaką, supjaustome svogūną.
Gerai įkaitiname keptuvę ir su trupučiu aliejaus apkepiname visus mėsos gabaliukus po 3–4 minutes iš abiejų pusių. Mėsą kepame dalimis, o iškeptą dedame į lėkštę.
Gerai įkaitiname keptuvę ir su trupučiu aliejaus apkepiname visus mėsos gabaliukus po 3–4 minutes iš abiejų pusių. Mėsą kepame dalimis, o iškeptą dedame į lėkštę.
Tada toje pačioje keptuvėje kepame svogūnus (apie 15 minučių), kol gražiai paruduos ir pradės labai skaniai kvepėti. Baigiant juos kepti sudedam česnaką ir dar pakepam pora minučių. Tada ant svogūnų pilame vandenį, vyną ir dedame garstyčias, viską gerai pamaišome, sumažiname ugnį iki minimumo, sudedame atgal mėsą, įdedam čiobrelio, keptuvę uždengiame ir paliekame troškintis ~50 min (prieš tai paragaukite padažą ar netrūksta druskos, pipirų). Per tiek laiko mėsa puikiai išsitroškins ir net pradės kristi nuo kaulų.
Baigus troškinti, mėsą išimam į lėkštę, o keptuvėje esantį padažą užviriname. Leidžiame nuvirti maždaug pusei skysčio (~5 minutes). Tada į likusį padažą sudedam grietinę ir smulkintas petražoles, išmaišome ir vėl sudedam mėsą.Tada dedame į lėkštes ir pateikiame su norimu garnyru (ypatingai tinka bulvių košė).
P.S. Aš troškinant mėsą įdėjau ir morkų, puikiai tiko ir visiems labai patiko!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą