Nors ši žiema mūsų nelepina baltu sniegu, šiandien Kaunas pasidengė plonyčiu snaigių sluoksnių. Nesvarbu, kad tos snaigės šlapios, svarbu, jog jos baltos. Kažkaip net akyse šviesiau. Įkvėpta žiemiškėjančio oro ir užsilikusių baltymų šaldytuve, atradau vieną labai paprastą, bet anaiptol neprastą receptą. Taigi, jei ir jus kamuoja ta pati problema - "kur panaudoti likusius baltymus?", nepulkite gaminti morengų, o išbandykite šiuos kokosinius sausainiukus. Pažiūrėkit, kiek mažai produktų jie reikalauja...
INGREDIENTAI:
4 kiaušinių baltymai
200 g cukraus
žiupsnelis druskos
1 šaukštelis vanilės esencijos
60 g kvietinių miltų
300 g kokoso drožlų
PARUOŠIMAS:
Metalinį dubenį statykite virš puodo su verdančiu vandeniu ir jame suplakite kiaušinių baltymus, cukrų ir druską. Kai masė sušyla ir tampa kreminė, nuimkite dubenį nuo puodo ir supilkite vanilės esenciją, miltus ir kokosų drožles. Padėkite valandai į šaldytuvą.
Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. Išklokite skardą kepimo popieriumi.
Sausainius formuokite šaukšteliu arba konditeriniu švirkštu.
Kepkite apie 15-20 min.
P.S. Sausainiukai išlieka tobulos formos, neišskysta. Jie nesiplečia, todėl kepant nebūtina palikti didelių tarpų.
Kokie mieli *.* taip ir norisi nugriebt bent viena =D
AtsakytiPanaikintimhm,niekam neleidau griebt:D tiesiog per skanus dalintis:)))
AtsakytiPanaikintiKad jau negalima griebti, teks išsikepti :D Atrodo labai gundančiai!
AtsakytiPanaikintiJau ir nebūtų, ką griebti:D Vakar visus sudorojom...tik vieną specialiai pasilikau,kad šiandien paragauti:) Galiu pasakyt tik tiek - šiandien dar skanesni. Tikrai rekomenduoju pabandyti:)
AtsakytiPanaikinti