2012 m. kovo 4 d., sekmadienis

Žydiškas kugelis

 Užvirtę darbai diktuoja mano gyvenimo ritmą. Atrodo, jau net laiko kompiuteriui nebelieka. Iš dalies, tuo tik reikėtų pasidžiaugti, tačiau iš kitos pusės tikrai nesinori apleisti pradėtų darbų. Na nieko, pavasaris verčia truputį išsijudinti, todėl aš ir vėl čia. Šįkart noriu su jumis pasidalinti atsiliepimais apie makaronų ir varškės apkepą (žydišką kugelį). Receptas paimtas iš Beatos kalendoriaus (2012 metų Vasaris).

Turiu pripažinti, šis apkepas paliko man tokį įspūdį, kad jį suspėjome iškepti jau kokius 5 kartus tai tikrai. Varškės ir makaronų mėgėjai turėtų suklusti, derinys tikrai labai puikus, o tas saldumas taip ir sako: atsipjauk dar gabalėlį. Taip ir nesustoji...valgai, valgai ir valgai. 

INGREDIENTAI:

200 g smulkių makaronų (aš naudojau vermišelius)
2 pakelių varškės
3 kiaušinių
2 - 4 šaukštų cukraus
druskos
150 ml liesos grietinės (aš nenaudojau)
saujos razinų
2 šaukštų džiūvėsėlių
1 šaukšto rudojo cukraus (tiks ir baltas)
20 g sviesto

PARUOŠIMAS:

 Makaronus išvirkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens, bet nepervirkite jų. Dubenyje sumaišykite kiaušinius, varškę, grietinę, razinas, cukrų ir druską. 

Išvirtus ir nusunktus, bet dar šiltus makaronus sumaišykite su varškės mase ir sudėkite į sviestu išteptą kepimo indą. Viršų pabarstykite džiuvėsėliais (siūlau jų nepagailėti, nes gaunasi labai skani traški plutelė) ir vienu šaukštu cukraus, galite ant viršaus uždėti ir kelis sviesto gabaliukus. 

Apkepą kepkite 180 - 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes, kol šis pagels ir truputį pasipūs.

2 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...